شیشه هوشمند

۸ اردیبهشت ۱۴۰۰
4.6
شیشه هوشمند

شیشه هوشمند که به آن (شیشه کنترل نور) ، شیشه قابل تنظیم نور یا شیشه محرمانه نیز گفته می شود ، به پیشرفت صنایع طراحی معماری ، خودرو ، داخلی و محصولات کمک می کند.

در ساده ترین، فناوری های شیشه هوشمند مقدار نوری را که از طریق مواد معمولاً شفاف منتقل می شود ، تغییر می دهند و به این مواد اجازه می دهند شفاف ، نیمه شفاف یا مات به نظر برسند. فن آوری های موجود در پشت شیشه هوشمند به رفع اختلاف متناقض طراحی و تقاضای عملکردی برای تعادل بخشیدن به مزایای نور طبیعی ، نماها و نقشه های کف باز با نیاز به صرفه جویی در انرژی و حفظ حریم خصوصی کمک می کند.

شیشه هوشمند

این راهنما برای کمک به فرایند تحقیق و تصمیم گیری شما در مورد پیاده سازی فناوری شیشه های هوشمند در پروژه بعدی شما یا گنجاندن آن در محصولات و خدمات شما است.

شیشه هوشمند چیست؟

شیشه هوشمند پویا است و به مواد سنتی ثابت اجازه می دهد زنده و چند منظوره شوند. این فناوری امکان کنترل اشکال مختلف نور از جمله نور مرئی ، UV و IR را فراهم می کند. محصولات شیشه ای حریم شخصی مبتنی بر فناوری هایی هستند که به مواد شفاف (مانند شیشه یا پلی کربنات) اجازه می دهد ، در صورت تقاضا ، از شفاف به سایه دار یا کاملاً مات تبدیل شود.

این فناوری می تواند در پنجره ها ، پارتیشن ها و سایر سطوح شفاف در بخشهای مختلف از جمله معماری ، طراحی داخلی ، خودرو ، پنجره های خرده فروشی هوشمند و لوازم الکترونیکی مصرفی ادغام شود.

شیشه هوشمند

شیشه های هوشمند دو نوع اصلی دارند: فعال و منفعل.
این موارد با توجه به اینکه آیا تغییرپذیری آنها به بار الکتریکی نیاز دارد یا خیر ، تعریف می شوند. در این صورت ، به عنوان فعال طبقه بندی می شود. در غیر این صورت ، در دسته منفعل دسته بندی می شود.

اصطلاح شیشه هوشمند عمدتاً به فناوری های فعالی گفته می شود که در آن فیلم ها و پوشش های شیشه ای محرمانه ، که توسط یک بار الکتریکی فعال می شوند ، ظاهر و عملکرد شیشه را تغییر می دهند.

انواع فن آوری های فعال شیشه قابل تعویض و کاربردهای متداول آنها عبارتند از:
• شیشه پلیمر پراکنده مایع کریستال (PDLC) ، به عنوان مثال: به طور معمول در پارتیشن های حریم خصوصی در صنایع مختلف دیده می شود
• شیشه دستگاه معلق معلق (SPD) ، به عنوان مثال: پنجره هایی که در سایه اتومبیل و ساختمان ها سایه می زنند
• شیشه الکتروکرومیک (EC) ، به عنوان مثال: پنجره های روکش دار که به آرامی برای سایه زدن رنگ می شوند

در زیر دو فناوری شیشه هوشمند منفعل و کاربردهای مشترک برای هر یک آورده شده است:
• شیشه فتوکرومیک ، به عنوان مثال: عینک با پوشش که به طور خودکار در زیر نور خورشید رنگ می شود.
• شیشه ترموکرومیک ، به عنوان مثال: پنجره های روکش دار که در پاسخ به دما تغییر می کنند.

شیشه هوشمند

مترادف شیشه های هوشمند عبارتند از:
شیشه کنترل نور | شیشه قابل تعویض | رنگ هوشمند | شیشه رنگی | شیشه حریم خصوصی | شیشه پویا

فناوری هایی که به شما امکان می دهند فوراً سطوح را از شفاف به حالت مات تغییر دهید ، فناوری هایی است که تحت عنوان شیشه هوشند نامیده می شوند. این اتاق ها مخصوصاً برای اتاق های کنفرانس با دیوارهای شیشه ای یا پارتیشن بندی شده در فضای کاری چابک و بر اساس نقشه های طبقه باز یا اتاق های اتاق مهمان هتل که فضا محدود است و پرده های سنتی زیبایی شناسی طراحی را خراب می کنند ، بسیار محبوب هستند.

انواع شیشه هوشمند

فناوری شیشه هوشمند فعال امکان کنترل اشکال مختلف نور (مرئی ، اشعه ماورا بنفش) با برق را فراهم می کند. با برق ، شیشه از حالت مات به شفاف تبدیل می شود و امکان کنترل دینامیکی نور را فراهم می کند.

شیشه هوشمند

شیشه هوشمند یا شیشه برقی ، شیشه ای است که از فن آوری های پیشرفته برای جلوگیری از عبور نور و عایق بندی استفاده می کند. خصوصیات انتقال نور شیشه می تواند تحت تأثیر نور ، گرما یا برق باشد. عمدتا ، این بدان معنی است که شیشه از مات به شفاف تغییر می کند ، برخی ، طول یا موج های خاص نور را مسدود می کند. این فناوری می تواند برای کنترل نور ، گرما و حریم خصوصی در خانه ها و مشاغل به کار رود. آنها محیط تمیزتری را ارائه می دهند و سطح کنترل بالاتر و متفاوتی را نسبت به راه حل های دستی مانند پرده ها ، پرده ها ، سایه ها و درها ارائه می دهند.

انواع فناوری های شیشه هوشمند:

  • الکتروکرومیک
  • فتوکرومیک
  • ترموکرومیک
  • ذره معلق
  • میکرو کور
  • بلورهای مایع پراکنده پلیمر

شیشه هوشمند

شیشه هوشمند الکتروکرومیک:

همانطور که از نام آن مشخص است ، این دستگاهها در پاسخ به الکتریسیته خاصیت شیشه را تغییر می دهند و بنابراین میزان نور و گرمای منتقل شده را کنترل می کنند. پس از تعیین میزان کدری مطلوب ، برای حفظ آن نیازی به برق بیشتر نیست. این تغییر به آرامی اتفاق می افتد ، اما تنظیمات را می توان با توجه به اولویت کاربر تنظیم کرد. پنجره های موجود در ساختمان ها ، آینه های دید عقب و ویترین های موزه نمونه هایی از نحوه استفاده از شیشه های هوشمند الکتروکرومیک است. یک اشکال در این فناوری این است که ممکن است بر دوام شیشه تأثیر بگذارد.

شیشه هوشمند فتوکرومیک:

مشابه شیشه الکتروکرومیک ، انتقال نور از طریق شیشه فتوکرومیک توسط یک منبع خارجی تحت تأثیر قرار می گیرد ، فقط این بار تابش اشعه ماورا بنفش است (به طور کلی ، اما می تواند تحت تأثیر هر نوری با شدت کافی باشد). با این وجود ، برخلاف شیشه الکتروکرومیک ، با تغییر منبع نور اعمال شده ، شفافیت تغییر می کند. این فناوری معمولاً در لنزهای نوری دیده می شود که در خارج از خانه آفتاب را مسدود می کنند اما در غیر این صورت صاف می مانند.

شیشه هوشمند ترموکرومیک:

همانطور که حدس می زنید ، شفاف شیشه ترموکرومیک با اعمال گرما تغییر می کند. این تغییر زمانی اتفاق می افتد که دمای خارجی بالاتر از دمای انتقال قرار گیرد و فیلتر ترموکرومیک روی شیشه فعال شود و رنگ آن روی پنجره فقط در چند دقیقه تغییر کند. این فناوری ضمن حفظ دید واضح از طریق شیشه ، نور ، گرما و تابش خیره کننده را مسدود می کند.

شیشه هوشمند ذره ای معلق:

برای تیرگی ، نانوذرات موجود در این نوع شیشه های هوشمند به طور تصادفی برای جلوگیری و جذب نور سازمان یافته اند. وقتی الکتریسیته اعمال می شود ، ذرات معلق برای عبور نور از هم تراز می شوند. میزان نور عبور داده شده به واریانس ولتاژ بستگی دارد و کنترل کاملی را به کاربر می دهد. با شیشه هوشمند قابل تعویض الکتریکی ، ولتاژ را می توان از طریق حسگرهای فتو ، ردیاب های حرکتی ، برنامه ها ، ادغام با سیستم های رایانه ای یا دکمه ها و سوئیچ ها کنترل کرد.

میکرو کور شیشه ای هوشمند:

با استفاده از این نوع شیشه های هوشمند ، میکرو پرده ها - پرده های فلزی نازک و رول شده - روی شیشه با برق قابل کنترل هستند. در صورت عدم ولتاژ ، پرده ها نورد می شوند و نور می تواند عبور کند. هنگامی که برق اعمال می شود ، یک میدان الکتریکی بین شیشه و پرده تشکیل می شود که باعث می شود پرده ها باز شوند و صاف شوند تا جلوی نور را بگیرد. این نوع شیشه های هوشمند نیز یک سطح از حریم خصوصی را فراهم می کند و می توان آن را دقیقاً مانند پرده های معمولی تنظیم کرد تا تنظیمات حریم و نور را کنترل کند.

شیشه هوشمند کریستال مایع پراکنده پلیمر:

بلورهای مایع محلول روی پلیمر یا شیشه در این فناوری سفت شده و قطره هایی را در سراسر پلیمر یا ورق شیشه تشکیل می دهند ، زیرا بلورها با مواد دیگر سازگار نیستند. این قطرات نور را پراکنده کرده و شیشه را شیری نشان می دهند. با استفاده از الکتریسیته ، کریستال های مایع تراز می شوند و اجازه می دهند تا نور عبور کند ، شبیه شیشه ذرات معلق. این نوع شیشه های هوشمند معمولاً در حمام ، اتاق کنفرانس و مناطق ICU بیمارستان ها برای کنترل حریم خصوصی مورد استفاده قرار می گیرند.

مطلب مفید این صفحه را مشاهده کنید: نرده شیشه ای

هرگونه کپی برداری از مطالب و تصاویر این وبسایت بدون درج لینک مبدا پیگرد قانونی دارد.

به اشتراک بگذارید :
جدیدترین مطالب گروه :