شیشه شفاف

۹ اردیبهشت ۱۴۰۰
5
شیشه شفاف

شیشه از دیرباز مورد استفاده گسترده قرار گرفته است. شیشه شفاف به دلیل ویژگی های خاصی که دارد می تواند در ساخت صنایع ظریف مورد استفاده قرار بگیرد. از این شیشه در ساخت انواع دکوراسیون و وسایل تزیینی نیز مورد بهره برداری قرار می گیرد. این محصول نقش مهمی در طراحی دارد و در صنایع گوناگون متریال اصلی در تولید است. شیشه کیفیت های گوناگونی دارد و به لحاظ روش های متفاوت در ساخت، کاربردها و طرح های متنوعی نیز دارد. شیشه ها معمولا طی فرآیندهای دقیق گرما دهی و خنک کاری تولید می شود. همین تفاوت در میزان گرمادهی و سرمادهی و همینطور زمان بندی آن در تعیین نوع شیشه نقش دارد. به طور کلی شیشه ها بازتاب دهنده نور هستند و این امر به واسطه ترکیب خاصی است که هنگام ساخت و تولید به خود می گیرد. شیشه دارای سوراخ هایی خاص است که می تواند به این بازتاب کمک کند. شیشه ها را می توان در رنگ های گوناگون بکار برد که عبارت است از سبز و آبی و برنزی .... به طور کلی شیشه های رنگی. برای مثال برای تولید رنگ سبز باید از سدیم آهک استفاده شود.

تولید شیشه شفاف

یکی از متریال هایی که در تولید شیشه شفاف بکار گرفته می شود سیلیکا می باشد. این متریال همان ماده ای است که در شن های کنار ساحل وجود دارد. شن ها را آنقدر حرارت می دهند که به صورت مایع و روان در بیاید. مایع تولید شده را می توان دوباره جامد کرد. این تبدیل مرحله ها است که به تولید شیشه شفاف می انجامد. در این بین آنچه که برای تولید درست و مناسب شیشه مهم است روند و زمان گرما و سرمادهی می باشد که باید دقیق و اندازه گیری شده باشد.

دما در شفاف سازی شیشه

یکی از مواردی که در ایجاد شفافیت در شیشه نقش بازی می کند گرما و یا سرمادهی است. به عنوان نمونه می توان گفت که اگر میزان خنک سازی و یا سرماگیری بیشتر باشد بلور در شیشه بیشتر می شود و طرح های خاصی در شیشه به و جود می آید. خنک سازی می تواند طول موج های نور در شیشه را تحت تاثیر قرار دهد به طوری که هر چقدر طول موج ها کمتر باشد شفافیت بیشتر می شود . البته یکی دیگر از راه های شفاف سازی اعمال فیلتر های خاص می باشد.

دما و گرمادهی و سرمادهی در تولید شیشه نشکن نیز نقش دارد. این شیشه ها به سکوریت و یا لمینت شناخته می شود. این شیشه ها با تکنولوژی خاصی دمادهی می شود تا شیشه های حاصل نشکن شود و البته می توان با پروسه ای خاص این شیشه ها را به فناوری نانو مجهز کرد تا نیاز به نظافت را به حداقل برساند.

انواع شیشه

شیشه ها انواع مختلفی دارد و همینطور رنگ بندی ها و طرح های خاص و متنوع دارد. در ادامه به معرفی برخی از انواع شیشه پرداخته شده است:

شیشه نشکن

شیشه نشکن جز شیشه های بسیار شفاف است. شیشه نشکن از اعمال روش های خاص بر روی شیشه شفاف تولید می شود. این دست از شیشه طوری تولید می شود که بتواند نور را تا حداکثر ممکن به داخل بازتاب دهد. کاربرد آن در منازل و ساختمان ها بسیار زیاد است. حتی می توان از این شیشه ها در صنایع مختلفی استفاده کرد. در مکان هایی که نیاز به بهره برداری از انرژی خورشیدی است می توان از شیشه های نشکن شفاف استفاده کرد تا انرژی خورشیدی را به صورت حداکثری انتقال دهد. شیشه های نشکن به دو دسته شیشه لمینت و شیشه سکوریت تقسیم می شود. این دست از شیشه ها در مقابل ضربه مقاوم است و در صورت شکسته شدن بر اثر فشار نامعقول به ذره ها و تیکه های ریزی تبدیل می شود که خطر را کاهش دهد.

شیشه بازتاب دهنده یا رفلکس

این دست از شیشه ها دارای خاصیتی است که امکان دید به داخل را در طول روز کاهش می دهد و برای نمونه نیازی به نصب پرده نمی باشد. با این وجود می توان از درون به بیرون مسلط بود. اما در طول شب این خاصیت از دست می رود.

یک دسته دیگر از شیشه ها نیز وجود دارد که بسیار شفاف می باشد. این شفافیت بسیار بالا از آنجا منشا می گیرد که ناخالصی در شیشه به حداقل ممکن می رسد. از این شیشه ها می توان در مغازه های لوکس و جواهر و طلافروشی استفاده کرد. شیشه های شفاف در بازار به نام های کلییر و یا سوپر کلییر شناخته می شود. از انواع شیشه های تولیدی می توان در شیشه های دوجداره و یا رومیزی ها و شیشه های شفاف فلوت و شیشه های شفاف ضد گلوله نام برد.

رنگ در شیشه شفاف

امکان تولید رنگ در شیشه های شفاف به صورت نسبتا متنوع وجود دارد. یکی از شایع ترین رنگ ها آبی و سبز است. برای نمونه شیشه های بسیار شفاف در بازتاب نور به صورت آبی ملایم و کمرنگ دیده می شود. می توان شیشه های شفاف را به صورت سبز کمرنگ و پر رنگ تولید کرد. استفاده از سدیم در شیشه باعث تولید رنگ سبز در شیشه می شود. البته باید ضخامت لازم را داشته باشد. یعنی هر چه ضخامت کمتر باشد شیشه کم رنگ تر دیده می شود. در کنار اینها ، اگر در رنگ بندی پرمنگنات سدیم و یا دی اکسید منگنز استفاده کرد هم می توان سبز کمرنگ داشت.

قیمت شیشه شفاف

شیشه شفاف بر اساس موارد گوناگونی قیمت گذاری می شود. ضخامت تولید شیشه ها نیز در تعیین قیمت مهم است. شیشه ها می تواند از شش تا بیست میلیمتر باشد. ظرایف شیشه و یا طرح و رنگی که دارد نیز مهم است. کاربرد شیشه که تزیینی و دکوراسیونی باشد یا غیر نیز مهم است. نوع شیشه اعم از نشکن و ..... و روند تولید آن. همچنین ، ابعاد شیشه کاربردی نیز مهم است.

مطلب مفید این صفحه را مشاهده کنید: نرده شیشه ای

هرگونه کپی برداری از مطالب و تصاویر این وبسایت بدون درج لینک مبدا پیگرد قانونی دارد.

به اشتراک بگذارید :
جدیدترین مطالب گروه :